Brahmatal Trek Rehberi: Bilmeniz Gereken Her Şey

Rishikesh ve Kathgodam, Brahmatal trek’e açılan kapılar olmaya hizmet ediyor. Rishikesh’e demiryolu veya karayolu ile ulaşabilir ve otobüs veya taksi ile Lohajung’a doğru ilerleyebilirsiniz. Tüm gezinin günlük güzergahı aşağıdadır:

1.gün: Rishikesh/ Kathgodam’dan Lohajung’a
2. gün: Lohajung’dan Bekaltal’a
3 gün: Bekaltal’dan Brahmatal’a
4. Gün: Brahmatal Geçidi aracılığıyla Brahmatal’dan Tilbudi’ye
5. Gün: Tilbudi’den Wan üzerinden Lohajung’a
6. Gün: Lohajung’dan Rishikesh/ Kathgodam’ya

Brahmatal Trek Sırasında Gezilecek Yerler

Bu yürüyüş sırasında keşfedeceğiniz yerler şunlardır:

Brahmatal Trek Yürüyüşü
Brahmatal Trek Yürüyüşü

1. Lohajung Köyü

Lohajung’dan keşif gezisi başladığında, Garhwal bölgesinin Chamoli semtinde yer alan bu sakin mezrayı keşfetme şansınız var. Yer, Brahmatal Trek, Roopkund Trek, Bedni Bugyal Trek, vb. dahil olmak üzere sayısız büyüleyici yürüyüşe baz istasyonu olarak hizmet ediyor. Bu köyün geniş arazileri, onu kamp yapmak için ideal bir yer haline getiriyor.

2. Bekaltal

Bekaltal, Lohajung’a yaklaşık 8 km uzaklıktadır ve bu yüksek rakımlı doğal göl, Mundoli ve Ratgaon’a doğru akar. Göl, Brahmatal’a 7 km uzaklıktadır ve Himalaya zirvelerinin cezbedici manzarasını sunan açık çayırlara çıkar. Kış, gölün üzerine sert bir buz tabakası getirir ve alan Ocak ve Şubat aylarında kar örtüsünün altında kalır.

3. Brahmatal

Brahmatal, yerin Hindu mitolojisiyle belirgin bir ilgisi var ve dini metinlere göre Brahma siteyi kendini aşağılamak için ziyaret etti. Sakin göl kış aylarında donar ve yıl boyunca açık kalan nadir Himalaya yürüyüşleri arasındadır.

Brahmatal Trek Sırasında Yapılacaklar
Brahmatal Trek Sırasında Yapılacaklar

Brahmatal Trek Sırasında Yapılacak Şeyler

Brahmatal trek sırasında kendinizi şımartacak aktiviteler şunlardır:

1. Kamp yapmak

Chamoli bölgesinin yemyeşil arazileri kamp yapmak için ideal alanlar sunuyor. El değmemiş manzaralar arasında bir kamp deneyimi, gezginleri Brahmatal trekine cezbeder. Parıldayan gökyüzünün altında gece sineklerinin kavgacı sesleri ve yakınlardaki fışkıran nehirlerin tazeliği, Brahmatal trek deneyimlerinin gece boyunca duraklamaları, doğa severler için akıllara durgunluk veriyor.

2. Yüzme ve Banyo

Yürüyüş, gizli şelalelere gizlice göz atma ve diğer ortaklarınızla birkaç canlandırıcı dalış yapma şansı verir. Bir süreliğine vücudunuzu ve zihninizi rahatlatmak için normal trekking rutininize ara verebilir ve yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Muson mevsiminde hız yapıyorsanız dikkatli olun ve su akışı daha fazlaysa yüzmekten kaçının.

3. Yürüyüş

Yolculuğunuz sırasında mola vererek yakındaki bölgelere yürüyüş yapabilirsiniz. Yakındaki köylere yürüyüşe çıkın ve yerel kültürü anlayın. Ayrıca bir geceleme için kamplarınıza dönmeden önce yerel tarifleri tadabilir ve tören kutlamalarına katılabilirsiniz.

Brahmatal Trek
Brahmatal Trek

Brahmatal Trek için En İyi Zaman

Brahmatal yıl boyunca trekking yapıyor ve gezginler keşif gezisini büyük ölçüde kış ve yaz başlarında yapmayı tercih ediyor. Popüler bir kış Himalaya trek’i olan gezginler, Ocak ve Şubat aylarında buraya gitmeyi tercih ediyor. Bölge, kışın kusursuz bir buz örtüsü getiren kar yağışı yaşar.

İlkbahar mevsimi, özellikle Mart ve Nisan aylarında, parkur bol Rhododendron çiçekleriyle güzelleşir. Ayrıca yemyeşil çayırlarla tezat oluşturan kalan bazı kar parçalarına da tanık olabilirsiniz.

Brahmatal Trek için İpuçları

Gezinizi planlarken uyulması gereken önemli ipuçları şunlardır:

  • Vücudunuzu trek için en az bir ay önce eğitmeye başlayın.
  • Ana kamp da dahil olmak üzere tüm trekking rotasında ATM olmadığı için yeterli nakit bulundurun.
  • Deneyimli seyahat ortaklarıyla seyahatinizi planlayın ve trek için önceden rezervasyon yapın.
  • Rota kaygan olma eğiliminde olduğundan, muson sırasında Brahmatal trekini planlamaktan kaçının.
  • Lohajung’dan sonra cep telefonu şebekelerini alamayacaksınız. Ailenizi keşif gezisinden haberdar edin.
Brahmatal Trek İçin Temel İhtiyaç Listesi
Brahmatal Trek İçin Temel İhtiyaç Listesi

Brahmatal Trek İçin Temel İhtiyaç Listesi

  • Rahat askıları ve yağmurluğu olan 50-60 litre sırt çantası
  • Trekking direği
  • Baş meşale
  • Su şişesi, hidrasyon paketi ve termos
  • Enerji barları ve kuru meyveler
  • İlk yardım kiti
  • El dezenfektanları ve dezenfektanlar
  • Tek kullanımlık çantalar ya da poşetler

Brahmatal Trek için Fiziksel Uygunluk

6 günde yaklaşık 24 km’lik bir mesafeyi kat edeceksiniz ve trek’i konforlu bir şekilde tamamlamak için fiziksel uygunluk gereklidir. Engebeli arazileri ağır bir sırt çantasıyla geçmek vücudunuzun önceden hazırlanmasını gerektirir. Ağız kavgası, kuadriseps, kalça fleksörleri, hamstringler ve nihai esneme, keşif sırasında kasların gevşemesine yardımcı olacaktır.

Check Also

Nashik'in En İyi Tatil Konaklamaları

Nashik’in En İyi Tatil Konaklamaları

SaffronStays Parnakuti Saffron, Nashik’teki en ünlü villalardan biridir, sadece misafirlerine sunduğu muhteşem manzara nedeniyle değil, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.