Vietnam’ı Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman

Belki bilmiyorsun ne zaman seyahat etmeli? Oldukça farklı iklim bölgeleri olduğunu bilmelisiniz. Aynı zamanda bir tayfun mevsimi, kış ve kuru bir mevsim vardır. Bu harika Asya ülkesine seyahatinizi planlarken tüm bunlar dikkate alınmalıdır.

Vietnam’ın güneyde düz alanlar ve kuzeyde büyük dağlık alanlar vardır, bu da başlı başına bir iklim farkı yaratır. Ancak ülke aynı zamanda çok farklı üç iklim bölgesine de ayrılabilir: Kuzey Vietnam ve Hanoi, Güney Vietnam ve Ho Chi Minh ve Orta Vietnam ve Da Nang Körfezi.

Bu nedenle, Vietnam’a seyahat etmek için mükemmel zamanı ve hangisinin tüm ülke için işe yaradığını belirlemek zordur. Ancak, kısacası, Vietnam’a kurak mevsimde (Kasım-Nisan başı) seyahat etmenin tavsiye edildiğini söyleyebiliriz. Yılın bu zamanında hoş sıcaklıklara ve düşük neme sahip olacaksınız, Ocak ve Şubat en iyi aylar.

Öte yandan, yağışlı mevsimde, Mayıs ve Ekim ayları arasında seyahat ederseniz, avantajı daha iyi fiyatlar ve daha az turist bulmanızdır. Yağmurlar dindiği için Ekim ve Kasım hala ülkeyi ziyaret etmek için iyi olabilir. Ancak belirli birkaç ayı ayırmamız gerekseydi, Şubat ve Mart aylarının ideal olacağını söylerdik.

Kuzey Vietnam Gezisi
Kuzey Vietnam’a Ne Zaman Gidilmeli

Kuzey Vietnam’a Ne Zaman Seyahat Edilir

Ülkenin kuzeyinde dört mevsim vardır, ancak gerçekte sadece iki tane olduğunu söyleyebilirsiniz: yaz ve kış. Kasım ayından Nisan ayına kadar olan kış aylarında, iklim özellikle dağlarda soğuktur. En soğuk aylar, minimum 14ºC ve maksimum 22ºC sıcaklıklarla Aralık ve Ocak’tır. Anlayacağınız gibi, sıcaklıklar oldukça hoş. Kış aynı zamanda kurak mevsime denk gelir, bu nedenle Ha Giang veya Sapa eyaletleri gibi bölgeleri ziyaret etmek için idealdir.

Mayıs’tan Ekim’e kadar süren yaz aylarında, sıcaklık ve nem, sağanak yağışlarla birleşir. Ortalama 33ºC sıcaklık ve bol yağış ile Haziran ve Temmuz en sıcak aylardır. Tayfunlar Eylül ve Ekim aylarında yoğunlaşıyor, bu nedenle bu aylarda kuzey Vietnam’a seyahat etmeniz tavsiye edilmez. Sonuç olarak, Kuzey Vietnam’a seyahat etmek için Aralık, Ocak, Şubat ve Mart tercih edilir.

Güney Vietnam'a Ne Zaman Seyahat Edilir
Güney Vietnam’a Ne Zaman Seyahat Edilir

Güney Vietnam’a Ne Zaman Seyahat Edilir

Güney, iyi farklılaşmış kuru ve yağışlı mevsimlere sahip değişken bir tropikal iklim ile karakterize edilir. Kurak mevsim, sıcak ve kurak günlerin damgasını vurduğu kışa tekabül eden ortalama 30ºC sıcaklıkla Kasım ve ocak ayları arasında sürer. Şubat ve mayıs ayları arasında termometre 35ºC’ye ulaşabilir, bu nedenle sıcağı ve nemi sevmiyorsanız, bu aylardan kaçınmak en iyisidir.

Yağışlı mevsim Haziran ayında başlar ve Ekim ayında sona erer. Nem ve sıcak hava bu mevsimde yaygındır. Haziran-Eylül arası yağışların en yüksek olduğu dönemdir.

Güney Vietnam’a seyahat etmek ve Mekong Deltası, Ho Chi Minh, Nha Trang veya Phu Quoc’u görmek için en iyi zaman Aralık ve Mart ayları arasında, Aralık, Ocak ve Şubat ise en iyi zamanlar olacaktır.

Orta Vietnam Gezisi
Orta Vietnam’a Ne Zaman Gidilmeli

Orta Vietnam’a Ne Zaman Seyahat Edilir

Ülkenin orta kısmı, kuzey ve güney iklimlerinin bir karışımıdır, yani iklimi nemli ve tropikaldir. Ocak ayından Ağustos ayının sonuna kadar ülkenin bu bölümünde iklim sıcak ve kurudur.

Sıcaklıklar Mayıs’tan Ağustos ayına kadar en yüksektir, bu nedenle sıcaktan hoşlanmıyorsanız bu aylardan kaçının. Yağmur ve tayfundan kaçınmak istiyorsanız, Ekim ve Aralık ayları arasında seyahat etmeyin. Bu aylar hoş bir sıcaklığa sahip olsa da iklim keyifli bir seyahati garanti edecek kadar istikrarlı değildir.

Sonuç olarak, Şubat-Mayıs arası, orta Vietnam’ı ziyaret etmek ve iyi havalarda Hoi An, Hue veya Da Nang Körfezi’ni görmek için en iyi zaman olacaktır.

Check Also

Nashik'in En İyi Tatil Konaklamaları

Nashik’in En İyi Tatil Konaklamaları

SaffronStays Parnakuti Saffron, Nashik’teki en ünlü villalardan biridir, sadece misafirlerine sunduğu muhteşem manzara nedeniyle değil, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.